Born in the Netherlands, gitta pardoel studied architecture, (combination of architecture, urban design, landscape architecture and interior design) at Delft technical university. After graduating she worked as a designer in different fields, from airport to familyhouse, from park to city development. During her work as a designer she studied art at the academy for art in Utrecht, and got her second master degree in art, architecture and design at the university of Leicester, UK. She concentrated in her work on the experience of spaces, the designprocess and later on illustration, She could explore more freely in autonomous work and illustration wich she developped next to her designers practice. She had numerous exhibitions in the Netherlands, Germany, Spain, Italy, Qatar, Marocco, Sweden, China, Argentina etc. Now allready for nearly a decade she teaches art and design at different art
schools.
Clients: stichting trias, movares, van oostrum architecten, rijksgebouwendienst, ipd, volksuniversiteit den haag, abp.
Contact
Gitta Pardoel
Leopardo illustrations
gitta.pardoel@mac.com
0624519259
Leopardo
Leopardo
Leopardo; illustraties en visualisaties

Als kind kreeg ik muziekles van iemand die zeer goed kon tekenen. De tekeningen hadden een poëtische eenvoud en ik was meteen verliefd. Ik wilde zo kunnen tekenen. Daar begon mijn liefdevolle en soms complexe verhouding met het potlood en het papier.
Ik oefende en oefende maar op mijn 10e kreeg ik het niet voor elkaar zo te tekenen en vond uiteindelijk dat ik geen talent had om te tekenen. Dus ipv naar de kunstacademie ging ik architectuur studeren. Als ingenieur verdiende je tenminste geld vonden mijn ouders toen en als architect teken je ook. Hier begon mijn training in schetsen, visualiseren en natuurlijk technisch tekenen. In de praktijk bleek dat je als ontwerper vooral technisch aan het tekenen was en de kunstacademie bleef trekken. Naast mijn baan als ontwerper ging ik in de avonduren naar de kunstacademie. Tekenen, fotografie en vooral schilderen hielden mij in hun ban. Na mijn afstuderen werkte ik parttime in mijn eigen atelier en begon mijn avontuur in de autonome kunstwereld.
En toen kwam de recessie, die ook mijn werkend bestaan op z'n kop zette. Ik rolde van architectuur in het docentschap en wel op een kunstacademie. Ik doceer daar nog steeds een aantal dagen ruimtelijk ontwerp, tekenen en visualiseren. Maar het heeft tot eind 2018 geduurd, mede door een burnout, voordat ik eindelijk mijn eigen passie zag en begreep. Die lag niet bij ontwerpen, 3D, onderzoek of interactive architecture, die ligt bij tekenen. Tekeningen met poezie en eenvoud die mij door al die jaren van anderen emotioneerden. Eindelijk ben ik ervan overtuigt dat mijn bagage en talent genoeg is om een studio te beginnen. Illustraties en visualisaties met eenvoud en poëzie, die de verbeelding van een kijker kan triggeren, beelden die verhalen vertellen.
Illustraties voor kinderboeken, illustraties voor tijdschriften maar ook visualisaties van ruimtelijke omgevingen, steden, parken, planten, gebouwen, landschappen.
Ik werk zowel analoog als digitaal of maak combinaties tussen beiden.
Werk van mij te vinden op:

https://www.saatchiart.com/all?query=Gitta+pardoel


http://www.ila-magazine.com


https://www.galeries.nl/kunstenaar.asp?artistnr=5788


http://www.cultuurpuntleidschendam-voorburg.nl/galerie/51-gitta-pardoel

http://www.artists.nu/NL/gittapardoel.html

Interessante sites:


Https://www.ila-magazine.com

Https://www.alirashid.nl

Https://www.paolosistilli.nl

https://www.saatchiart.com

https://www.dutch-illustration.com/member/gittapardoel/

https://www.hoofdkraan.nl/freelancers?q=Gitta+pardoel

http://www.schrijverzoektillustrator.nl/260-leopardo.html


Ik was en ben altijd geïnteresseerd in beelden en plekken die een verhaal vertellen.
Ruimtelijke, visuele storytelling dus.
Spatial, visual
Illustrations
Visualisations
Illustration
Visualisation
Free
Info
Blog
Contact
Shop